İçeriğe geç

Emniyette Ifade Verdim Sonra Ne Olacak

Karakolda ifade verdikten sonra ne olur?

Polis karakolunda ifade verdikten sonra serbest bırakılma durumları Ancak soruşturma devam edebilir ve yeni deliller bulunursa sizden tekrar ifade vermeniz istenebilir. Serbest bırakıldıktan sonra yeterli delil varsa tutuklanabilirsiniz.

Karakola şikayetten sonraki süreç nedir?

Cezai fiillerden dolayı suç duyurusunda bulunma süresinin geçmesinden sonra suç duyurusunda bulunulması halinde, Cumhuriyet Başsavcılığınca şüpheli veya şüpheliler hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verilir, yani dosya kapatılır ve ceza kovuşturması başlatılmaz.

Karakol ifade ne kadar sürer?

Beyanname verme süresi kanunen belirli bir süreyle sınırlı değildir. Ancak kolluk kuvvetleri şüpheli/sanığın beyanını makul bir süre içinde tamamlamakla yükümlüdür. Bu süre araştırılan olayın karmaşıklığına, sorulacak soru sayısına ve şüpheli/sanığın sağlık durumuna göre değişebilir.

İfade için polis arar mı?

İfade vermeye çağrıldığınızda ne yapmalısınız? İfade verme celbi, ya bir çağrı fişi aracılığıyla, kolluk kuvvetlerinin (polis, jandarma) evde şahsen bulunmasıyla ya da uygulamada en yaygın yöntem olan telefonla yapılır.

İfadeden kaç gün sonra dava açılır?

Polise ifade verdikten sonra kaç gün içinde dava açılır? Şüpheli ifade verdikten sonra hakkında dava açma zorunluluğu yoktur. Ancak, savcı ifade verdikten sonra şüphelinin suç işlediğine ikna olursa, ortalama 3 ila 6 ay içinde dava açar ve dava açar.

Polise ifade verirken nelere dikkat edilmeli?

Polis karakolunda ifade verirken dikkat edilmesi gerekenler: Şüpheli veya sanık, tanıkların aksine bildiklerini söylemek, doğruyu söylemek veya yemin etmek zorunda değildir. Şüpheli susma hakkını kullanabilir ve kimlik bilgileri dışında doğruyu söyleyemez (CMK m. 147).

Karakola yapılan şikayet nasıl takip edilir?

Vatandaş Portalı Bilgi Sistemi (Vatandaş Portalı) sayesinde, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasına sahip tüm vatandaşlarımız; adli, idari yargı ve kolluk kuvvetlerinde müdahil oldukları dosyaları, Vatandaş Portalı’na giriş yaparak (e-devlet şifrenizle) takip edebilirler.

Şikayetten kaç gün sonra soruşturma açılır?

İtiraz süresi: İtiraz süreniz 6 aydır. Buna göre yetkili kişi, soruşturması ve kovuşturması rapora bağlı olan suçu 6 ay içinde bildirmezse, soruşturma veya kovuşturma yapılamaz.

İfadeye kaç günde gidilir?

İfadeye ne zaman gidilmeli: İfadeye çağrılmak için hemen ifadeye gitmek gerekli değildir. Kişi o anda müsait değilse, kendisini arayan polis memurundan zaman isteyebilir ve duruma göre ertesi gün veya daha sonraki bir tarihte gidebilir. Bu süreçte bu konuda bir ceza savunma avukatına danışmak faydalı olacaktır.

Bir şikayet kaç günde sonuçlanır?

Şikayetlere en geç 30 gün içinde cevap verilecektir.

Hakim karşısında nasıl konuşulur?

Öncelikle kişi mahkemede hakimin önünde ifade vereceği için korkmamalı veya paniklememelidir. Hakim tarafından sorulan soruları iyi anladıktan sonra açık ve öz cevaplar verilmelidir. Kişi bilmediği bir konu hakkında “Bilmiyorum” demeli ve “Hatırlamıyorum” gibi açık cevaplar vermemelidir.

Karakola verilen ifade nereden bakılır?

Savcılar veya polis ve jandarma gibi kolluk kuvvetleri sorgulayamaz. Bu aşamada gerçekleştirilen bilgi edinme süreci ifadedir. Soruşturma yalnızca mahkeme tarafından yürütülebilir.

Polis telefona bakabilir mi?

Kolluk kuvvetleri (polis, jandarma vb.) arama emri olmadan veya gecikmenin tehlikeli olduğu durumlarda savcının emri olmadan şüphelinin cep telefonunu alamaz, inceleyemez ve arayamaz. Yargıtay, cep telefonunu bir bilgisayar olarak değerlendirir, bu nedenle arama emri olmadan soruşturma ve arama yapılamaz.

Savcılık neden fotoğraf ister?

Teşhis, şüpheli veya sanığın kimliğinin belirlenmesi veya fotoğrafının mağdur veya tanığa gösterilerek suçun gerçek faili olup olmadığının belirlenmesi işlemidir.

Karakola suç duyurusunda bulunduktan sonra ne olur?

Suç duyurusu doğrudan Cumhuriyet Başsavcılığına, il ve ilçe merkezlerinde emniyet güçlerine, kırsal kesimlerde ise jandarmaya yapılabilir. Kolluk kuvvetlerine yapılan suç duyuruları derhal Cumhuriyet Başsavcılığına iletilir.

Savcılık kaç günde ifadeye çağırır?

Kişinin zorla getirilmesine karar verilmesi halinde savcının ifade vermeye çağrılması için süre sınırı 24 saattir. Kişinin bu süre içerisinde hazır bulunması gerekir.

Karakola verilen ifade nereden bakılır?

UYAP SMS Bilgilendirme Sistemi (), dava dosyaları ve icra takiplerine ilişkin bilgiler de dahil olmak üzere sistemde gerçekleştirilen işlemlere ilişkin uyarı, veri ve duyuruların kısa mesaj (SMS) yoluyla kullanıcılara iletilmesini sağlamaktadır.

İfade vermek sicile işler mi?

Eğer ifade vermek için polis merkezine veya savcılığa çağrıldıysanız, bu durum veya verdiğiniz ifade hiçbir şekilde sabıka kaydınıza işlenmeyecektir. Sadece ifade vermeye gitmemeniz halinde hakkınızda yakalama emri veya tutuklama emri çıkarılırsa, bu kararlar polisin GBT (Genel Bilgi Arama) sistemine işlenecektir.

Polise ifade vermek kaç saat sürer?

Yakalanırsak, direniş seviyesine bağlı olarak kolluk kuvvetleri tarafından ifade vermek üzere polis karakoluna veya savcılığa götürüleceğiz. Bu süreçte ifade vermek üzere polis karakolunda kalacağımız süre 24 saati geçmeyecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Suriyeli Escort