İçeriğe geç

Kahramanmaraş Kaç Tane Köy Var

Maraşta kaç tane köy var?

İlçede 69 köy ve 50 mezra bulunmaktadır. Ovadaki köyler toplu yerleşimlerden oluşurken, dağlık bölgedeki köyler dağınık köy ve mezralardan oluşmaktadır.

K Maraş kaç ilçesi var?

TÜİK verilerine göre 6 Şubat 2024 tarihi itibarıyla 11 ilçe ve belediye ile bu belediyelere bağlı toplam 710 mahalle bulunmaktadır.

Kahramanmaraş Elbistan’da kaç köy var?

Elbistan ilçesi merkezde 14, kırsal alanda ise 79 olmak üzere toplam 93 ilçeden oluşmaktadır.

Kahramanmaraş merkezde kaç mahalle var?

6360 sayılı Kanunla, il merkezindeki 47 ilçe ile 10 belde ve 71 köy tüzel kişiliği kaldırılarak ilçe statüsüne dönüştürülmüştür.

Maraşta kaç Alevi köyü var?

Pazarcık’ta 82 Maraş Alevi köyü, 56 Alevi köyü ve 1 Alevi kasabası bulunmaktadır. Elbistan’da 41 Alevi köyü bulunmaktadır. Kahramanmaraş’ın diğer ilçelerinde de birçok Alevi köyü bulunmaktadır.

Kahramanmaraş Türkiye’nin en büyük kaçıncı?

Şehrimiz 14. cadde üzerinde bulunmaktadır.

Maraş’ın neyi meşhur?

Maraş böreği, Elbistan mezesi ay çekirdeği, Bertiz Kabarcık üzümü, Mahrabaşı üzümü, Urmu dutu, Maraş keçi parmak peyniri, Maraş etli kabak, Maraş hırtası, Afşin Koçovası sarımsağı, Çaman (dişi), Maraş -Tatlı pidesi, Maraş Çullama, Maraş bastık, Maraş kebabı, Maraş ekşi çorbası, Maraş ekşi kebabı, Maraş beyazı,…

Göksun nerenin ilçesidir?

Kahramanmaraş ilinin kuzeyinde yer alan Göksun ilçesi, şehir merkezine 89 km uzaklıkta. Devam eden yol yapım çalışmalarının tamamlanması nedeniyle mesafenin 76 km’ye düşürülmesi planlanıyor.

Elbistan nerenin ilçesidir?

Elbistan, Kahramanmaraş ilinin kuzeydoğusunda; Doğu Anadolu Bölgesinin batı ucunda, Akdeniz’in doğu sınırına yakın, yüksek dağlarla çevrili, aynı adı taşıyan ovanın güney ucunda, Ceyhan Nehri’nin ana kollarının birleştiği yerde, Şardağı’nın (2300) kuzeydoğu eteklerinde kurulmuştur.

Elbistan’ın eski adı nedir?

Selçuklu dönemi Türk tarihçilerinin yazılarından, Elbistan’ın Ablistan ve Elbistan olarak adlandırıldığı açıktır. İlçenin ünlü tarihçisi Ord.

Elbistan’ı kim fethetti?

Elbistan 130 yıl boyunca bu devletin başkenti olarak hizmet etti. Osmanlı Sultanı Yavuz Sultan Selim döneminde Turnadağ Muharebesi (1515) ile Osmanlı İmparatorluğu’na katıldı. 1522’de Maraş bölgesi özel idaresinden ayrılarak sancak haline getirildi ve Elbistan Maraş kazası oldu.

Türkiye’nin 4 büyük ovası neresi?

Türkiye’nin dördüncü büyük ovası olan Elbistan Ovası’nda yapılan yüzey araştırmalarına göre M.Ö. 6-7 binyıllarda bir göl olduğu tespit edilmiştir. Ovanın toprağının gölden elde edilen organik madde nedeniyle verimli olduğu tespit edilmiştir.

Pazarcık nerenin ilçesidir?

Pazarcık, Kahramanmaraş ilinin bir ilçesidir.

Dulkadiroğlu’nun nüfusu kaç?

TUİK 2022 verilerine göre ilçenin toplam nüfusu 226.409’dur. Toplam nüfusun 116.’sıdır.

Kahramanmaraş ilçeleri nelerdir?

İlçeler Onikişubat İlçesi: Merkez ilçelerden biridir. … Dulkadiroğlu İlçesi: Merkez ilçelerden biridir. … Elbistan: İl merkezine 162 km uzaklıktadır. … Afşin: Kahramanmaraş’a 146 km uzaklıktadır. … Türkoğlu: İl merkezine uzaklığı 26 km’dir. … Pazarcık: İl merkezine 48 kilometre uzaklıktadır. … Göksun: İl merkezine 91 km uzaklıktadır.

Maraşta kaç tane bina var?

Rapora göre Kahramanmaraş genelinde yaklaşık 45 bin 800 bina bulunuyor. Bu binalardan kaçının hasar gördüğü ve ne ölçüde hasar gördüğünün hesaplanması için üç farklı yöntem kullanıldı.

Dulkadiroğlu’nun nüfusu kaç?

TUİK 2022 verilerine göre ilçenin toplam nüfusu 226.409’dur. Toplam nüfusun 116.’sıdır.

Kahramanmaraş Elmalar Köyü hangi ilçeye bağlıdır?

Elmalar, Kahramanmaraş ilinin Dulkadiroğlu ilçesine bağlı bir ilçedir.

Maraşta kaç kale var?

Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken 26’sı tescilli olmak üzere toplam 70 kale bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir